Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

"ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ;;;" Σεμινάριο Τραγουδιού με την Ε.Τζανετουλάκου 07/01/2012!!



"Τραγουδάμε;"

Σεμινάριο Τραγουδιού με την Ε.Τζανετουλάκου!

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 3.30 μ.μ. – 6.00 μ.μ.


Ο κόσμος του τραγουδιού είναι ένας μαγικός κήπος που καλλιεργείται μεθοδικά και με πολλή αγάπη.

Στο τρίωρο σεμινάριό μας θα επιχειρήσουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο από ήχους, μικρά μελωδικά σχήματα και τραγούδια, χρησιμοποιώντας απλά εργαλεία και υλικά. Μέσα από αναπνευστικές, μουσικές και κινησιολογικές ασκήσεις - ατομικές και ομαδικές - θα επιτρέψουμε στον ήχο μας να γεννηθεί,, να απλωθεί στο χώρο και να μεταμορφωθεί σε μελωδία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιον αγαπά το τραγούδι - είτε έχει ήδη ασχοληθεί μ' αυτό είτε όχι - και βασικός γνώμονας για τη συμμετοχή, είναι η επιθυμία μας να τραγουδήσουμε χωρίς φόβο για όποιο ''λάθος'' και με πάθος για τη δημιουργική διαδικασία.

Κόστος Συμμετοχής : 20€ (15€ για τα μέλη του Στούντιο)

Πληροφορίες- Δηλώσεις Συμμετοχής:
Λ.Βουλιαγμένης 272 Α δίπλα στο Athens Metro Mall
(ΜΕΤΡΟ Άγ. Δημήτριος – έξοδος Βουλιαγμένης)
Τηλ. 2109735888– κιν.6992553320
(www.orientalexpression.grinfo@orientalexpression.gr)

Λίγα Λόγια για την Ειρήνη:

Ειρήνη Τζανετουλάκου - Λυρική τραγουδίστρια (κοντράλτο)
Η Ειρήνη Τζανετουλάκου απέκτησε το διπλωμά της στο κλασσικό τραγούδι τον Ιούνιο του 2010 (άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο) με δασκάλα την Ελένη Κουτσούμπη. Έχει κάνει μαθήματα με τους Ν. Τζανέτου, Χ. Γιαννακοπούλου και το μαέστρο Ν. Βασιλείου, ενώ έχει συμμετάσχει και σε master classes με τους Cheryl Studer και Martyn van den Hoek. Είναι επίσης αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Γ. Κιμούλη, καθώς και πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Βιολογίας).
Εργάζεται ως επαγγελματίας ηθοποιός από το 2000 και έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι Α. Βασίλιεφ, Μ. Μαρμαρινός, Β.Θεοδωρόπουλος, Γ. Κακλέας, Κ. Τσιάνος, Κ. Καζάκος, Τ. Κουλίεβα.
Επίσης έχει συμμετάσχει ως performer σε χοροθεατρικές παραστάσεις που έχουν σκηνοθετήσει χορογράφοι όπως οι Αγγελική. Στελλάτου και Σοφία Σπυράτου.
Το τελευταίο διάστημα ζει στο Άμστερνταμ και κάνει το master της στην Ακαδημία της Ουτρέχτης με τον τενόρο J. Thorsteinsson.


Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Σεμινάριο DRUM SOLO με τη Νατάσα !!!

Σάββατο 14/1/2012 17:00-19:30

Ελάτε να χορέψουμε,να εκτονωθούμε και να χαθούμε μέσα σε χαρούμενους ρυθμούς απο drums!
H Νατάσα,χρόνια επαγγελματίας χορεύτρια του χορού της κοιλιάς, θα μας μυήσει σε μια χαρούμενη χορογραφία drum solo, σε μουσική του Ηossam Ramzy, αναδεικνύοντας ποικίλους συνδυασμούς με τους οποίους μπορούμε να εμπλουτίσουμε το χορευτικό μας ρεπερτόριο.
Σας περιμένουμε όλους να χορέψουμε όχι μόνο με το σώμα μας, αλλά και με την ψυχή μας!!!

Κόστος : 30€ (25€ για τα μέλη του Στούντιο)

Επικοινωνία- Δηλώσεις Συμμετοχής:
Λ.Βουλιαγμένης 272 Α δίπλα στο Athens Metro Mall
(ΜΕΤΡΟ Άγ. Δημήτριος – έξοδος Βουλιαγμένης)
Τηλ. 2109735888– κιν.6992553320
(www.orientalexpression.gr – info@orientalexpression.gr)

Λίγα λόγια για την Νατάσα:

Η Νατάσα,γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Απο μικρή όμως, ένιωθε πως μέσα της υπήρχε μια πιο καλλιτεχνική πλευρά. Πράγματι,το 2003 παράλληλα με τις σπουδές της, μαγεμένη απο τον ανατολίτικο μυστικισμό, ασχολείται ουσιαστικά με τον χορό της κοιλιάς.Σπουδάζει στο πλευρό καταξιωμένων χοροδιδασκάλων(Deanna Rhea, Aisha οf Greece,Sabah κ.α.) λαμβάνοντας μέρος παράλληλα σε επιμορφωτικά σεμινάρια. Η αγάπη της όμως για τον χορό αυτόν,την οδηγεί σε Τουρκία και Αίγυπτο το 2006-2008 για να εμβαθύνει τις γνώσεις της κοντά σε διεθνούς φήμης χορευτές και δασκάλους όπως η Farida Fahmy,Aida Nour,Dandash, Asmahan,Ahmed Fekry κ.α... Εργάζεται ως επαγγελματίας χορεύτρια σε μεγάλα εστιατόρια-κέντρα της Αθήνας (Κήπος της Εδέμ, Habiba, Νείλος, Ifigenia stage κ.α..). Παράλληλα,εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, φιλανθρωπικά Gala, χοροθεατρικές παραστάσεις (The Genesis Show 2009) και συνεργάζεται με αγαπημένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου.Το 2007 εμφανίζεται στην τηλεοπτική εκπομπή "MEGA ΣΑΒΒ/ΚΟ" στο εορταστικό πρόγραμμα του MEGA σε μια guest oriental dance εμφάνιση.
Σημαντικό κομμάτι της ζωής της αποτελεί τα τελευταία 3,5 χρόνια και ο κόσμος της Yoga! Ασχολείται συστηματικά με Hatha,Power και Asthanga Yoga, έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με Partner yoga, Flying-Acro Yoga, Forest yoga κ.α. Ο χώρος αυτός συνέβαλλε στην εξέλιξή της τόσο σωματικά (δύναμη,ευλυγισία,ισορροπία..) όσο και πνευματικά(ισορροπία μυαλού,συνειδητότητα,ψυχική ηρεμία..). Η αγάπη της δυναμώνει περισσότερο ύστερα απο ένα επιμορφωτικό ταξίδι στην Ινδία το 2010, κάτι που την οδηγεί να εμβαθύνει τις γνώσεις της περαιτέρω και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χώρο της Yoga ως δασκάλα.
Σήμερα,η Νατάσα εργάζεται πλέον και ως δασκάλα του χορού της κοιλιάς εκτός απο χορεύτρια, προσφέροντας την αγάπη και τις γνώσεις της μέσα απο σεμινάρια και μαθήματα. Τέλος, όντας μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου εργαζομένων χορευτριών-τών Oriental στην Ελλάδα απο το 2007, συμμετέχει ενεργά για την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των χορευτών και για την ποιοτική αναβάθμιση του χορού αυτού που όλοι αγαπάμε!


Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

 Sadie Belly Dancer στην Ελλάδα για Πρώτη Φορά!!!

Μια από τις μεγαλύτερες χορεύτριες του χορού της κοιλιάς, η Sadie, έρχεται τον Ιούλιο 2012 στην Ελλάδα, και στο Artistic Studio Oriental Expression. Η Sadie θα σας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε 4 σεμινάρια oriental και να λάβετε μέρος στο Φεστιβάλ που θα περιλαμβ...άνει: παράσταση, opening και closing gala, διαγωνισμούς και πολλά άλλα...

Στην παράσταση εκτός από την Sadie θα φιλοξενήσουμε διάσημους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό!!

Πληροφορίες για τα σεμινάρια:


DRUM SOLO SECRETS (2 ώρες)
Η Sadie είναι παγκοσμίως γνωστή για την εκπλητική τεχνική της στο drum solo και για τις χορογραφίες της. Σε αυτό το δίωρο σεμινάριο η Sadie μέσα από μια σειρά ασκήσεων θα μας εκπαιδεύσει στην τεχνική της - αυτήν που την έχει κάνει πλέον γνωστή- και στα μυστικά του drum solo όπως Pops και Locks και θα μας βοηθήσει να απομονώνουμε τα σημεία μας πιο χαρακτηριστικά για πιο γρήγορες drum solo χορογραφίες.

DRUM SOLO CHOREOGRAPHY (2 ώρες)
Μην χάσετε αυτήν την εμπειρία μίας πλήρους χορογραφίας drum solo,Sadie style.H Sadie είναι γνωστή για την εξουσία που έχει στο drum solo και κυριολεκτικά δεν χάνει κανένα ρυθμό! Μάθετε κι εσείς πως να ασκήσετε τα "Drum Solo Secrets" σε μια από τις λαμπρές Drum Solo χορογραφίες της Sadie.

POPS, LOCKS & LAYERS (2 ώρες)
Βυθιστείτε κατευθείαν στην τεχνική που έκανε διάσημη την Sadie. Περιπλέξτε επίπεδα, συνδυασμούς και νέες τεχνικές που θα ανεβάσουν την χορευτική σας ικανότητα στο επόμενο επίπεδο.Βασισμένη στα διάσημα Pops, Locks & Shimmies DVD , η Sadie θα μας διδάξει ακόμα περισσότερες τεχνικές και συνδυασμούς με έμφαση στην προσωπική της εμπειρία στις απομονώσεις. Μην απομονώνεις απλά, ΑΠΟΜΟΝΩΣΕ με στυλ και ακρίβεια!

DIVA WITHIN (2 hours)
Όλοι έχουμε παρουσία πάνω στη σκηνή. Η δική σου λέει αυτό που θες να πει; Μάθε πως να εξουσιάζεις την σκηνή και να προστάζεις το κοινό. Πραγματικά υπάρχουν παρατηρήσεις και τεχνικές για να γίνει αυτό πραγματικότητα.Εξωτερικεύστε τα αισθήματά σας και φτιάξτε ατμόσφαιρα, συγκινήστε το κοινό σας , ανταλλάξτε ενέργεια, ελάτε να μάθετε τα πολυτιμότερα εργαλέια για να επιτύχετε τα παραπάνω…..όπως τα μάτια σας και την γλώσσα του σώματός σας!Ελάτε να μάθετε πως τα επίπεδα και διάφορα σημεία του σώματος αν είναι συγκεντρωμένα , μπορούν αυτόματα να δημιουργήσουν συναίσθημα.

ΠΑΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

1. 160€ για όσους δηλώσουν συμμετοχή και καταβάλουν προκαταβολή εώς και 28/2/2012. 80€ προκαταβολή και εξόφληση μέχρι 30/4/2012.
2. 200€ για όσους δηλώσουν συμμετοχή και καταβάλουν προκαταβολή στο διάστημα 1/3-30/4/2012.100€ προκαταβολή και εξόφληση μέχρι 30/5/2012.
3. 220€ για όσους δηλώσουν συμμετοχή και καταβάλουν προκαταβολή στο διάστημα 1/5-30/6/2012.110€ προκαταβολή και εξόφληση μέχρι 5/7/2012.

*Στις τιμές περιλαμβάνεται και το show με τη Sadie.

Μεμονωμένα το show κοστίζει 20€.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Contact Information:
Vouliagmenis Av. 272 Α next to Athens Metro Mall
(METRO STATION Agios Dimitrios- Vouliagmenis Exit)
Tel.2109735888 – mob.6992553320
(www.orientalexpression.gr – info@orientalexpression.gr





Πληροφορίες για το σεμινάριο και για τη Sadie μπορείτε να δείτε στην σελίδα http://www.facebook.com/events/273946575986934/#!/pages/Sadie-Marquardt-in-Athens-Oriental-Expression-7-8-July-2012/235369739859157

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σεμινάριο Turkish Gypsy dance (Roma Havasi)

Σεμινάριο Turkish Gypsy dance (Roma Havasi)
Με τη Χριστίνα Μαρκοπούλου

Kυριακή 18 Δεκέμβρη (4 μ.μ. – 6.30 μ.μ.)

Μια περιήγηση στην τέχνη των Roma της Τουρκίας, γεμάτη χορό και ρυθμό. Στο σεμινάριο θα διδαχθούμε αρχικά βασικές τεχνικές του τσιγγάνικου αυτού χορού, συμπεριλαμβανομένης και της έκφρασης των χεριών και του προσώπου, όπως αυτές αναπαριστούν την κουλτούρα και τη ζωή των τσιγγάνικων ομάδων.
Επιπλέον θα γίνει ιδιαίτερη νύξη στη μουσική (9/8) και στα εθνογραφικά στοιχεία του χορού και τέλος στην εκμάθηση μιας χορογραφίας.

Σας περιμένουμε με χαρά και ενέργεια :)

*Οι συμμετέχοντες θα ήταν καλό να φέρουν μια μακριά και φαρδιά φούστα, καθώς και ένα μαντήλι για τα μαλλιά ή τη μέση. (Σε όσους δεν έχουν ή ξεχαστούν θα προσφερθούν φούστες και μαντίλια από τη Γραμματεία του Στούντιο)

•Τη χορογραφία που θα μάθουμε θα τη χορέψουμε και στη βραδιά Gypsy που ετοιμάζει το Στούντιο για την Κυριακή 15 Γενάρη 2012.

Κόστος 30 ευρώ (25 για τα μέλη του Στούντιο)

Για πληροφορίες:
Λ.Βουλιαγμένης 272 Α δίπλα στο Athens Metro Mall
(ΜΕΤΡΟ Άγ. Δημήτριος – έξοδος Βουλιαγμένης)
Τηλ. 2109735888– κιν.6992553320
(www.orientalexpression.gr – info@orientalexpression.gr)



Λίγα Λόγια για την Χριστίνα:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και η πρώτη ενασχολησή της με την ορχηστρική τέχνη ξεκίνησε με τους αμιγώς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, με έμφαση σ' εκείνους της Μικράς Ασίας (και συγκεκριμένα της Καππαδοκίας) και της Κρήτης. Έπειτα από χρόνια άσκηση στο μπαλλέτο (σύστημα vaganova) και στο σύγχρονο χορό (κατά βάση limon με στοιχεία release), το 2006 εισήχθηκε στην επαγγελματική σχολή της Γρηγοριάδου, όπου φοίτησε ένα χρόνο. Έχει περάσει με επιτυχία το επαγγελματικό δίπλωμα μπαλλέτου της Ακαδημίας του Ι.S.T.D και το αντίστοιχο της αποκαλούμενης modern jazz.
Η τετραετής φοίτησή της στη Φιλολογία (κατεύθυνση γλωσσολογίας) και το ενδιαφέρον της για τις γλώσσες και τους ποικίλους πολιτισμούς - κυρίως της ασιατικής ενδοχώρας, την ώθησε στη μάθηση και τη μελέτη χορών της Μέσης Ανατολής - συμπεριλαμβανομένης και της Αιγύπτου- και της Ινδίας. Συνεχίζει να διδάσκεται τον κλασσικό ινδικό χορό bαhrata natyam και με ταξιδιωτικές περιπλανήσεις ερευνά τις ρίζες διαφόρων χορών που απαντούν στη Δύση (π.χ. τσιγγάνικοι χοροί) και δίνει παραστάσεις στο εξωτερικό με διαπολιτισμικό χαρακτήρα. Για περίπου 7 χρόνια συμμετείχε στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες της "Κάμερας Ζιζάνιο", Οργανισμού δημιουργίας ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους για εφήβους και νέους, καθώς επίσης και σε συγγραφικές ομάδες ποιητικού χαρακτήρα, θεωρώντας την τέχνη ως ένα ενιαίο σύνολο για την πνευματική μας ανέλιξη.........»